Thursday, February 27, 2014

Papa & Keisha

Dua org kesayangan saya ni just left for morning walk kt area rumah ni..(Sabtu lepas)
Tinggal sorg kt rumah buat kerja apa yg patut b4 derang balik.kalau keisha dh balik mmg la mama xdpt buat kerja kene melayan ank dara sorg ni..tgh kemas2 tiba2 dpt msg..
feeling2 kat canada konon..geli hati betul..

mama pun reply kat papa keisha..
musim tengkujuh kat rumah, bersepah dgn toys, while papa and keisha fefeling autumn kat Canada..LoL~~

Monday, February 24, 2014

4th anniversary


Last week Feb 13 was our 4th anniversary. Thanks Allah for blessing our marriage and I pray for Your blessing until the end of time ( this phrase would probably repeated if i am to make another anniversary post every year) haha
2 org kesayangan
3 years of marriage, Alhamdulillah now kami dianugerahkan dengan baby princess yang semangat ;) masa 3rd anniv baby dlm perut lagi, and masa tu hubby lupe our anniv, merajuk kejap la.time preggy xleh nk nrajuk lama..tak elok..hehe..so on 4th anniv ni celeb ngn baby keisha. Thanks sayang for all your support and understanding for my career, my hobby and my perangai..hehe

13 feb was on Thursday so beli cake je utk celeb..then weekend hubby ajak g alamanda. Nak belikan jam katanya...ingtkan nk bg jam for birthdaybulan May nanti, tapi since dah dapat..so birthday nanti hubby ckp hadiah lain..bab pilih jam mmg serahkan kat hubby sbb dia mmg pndai bab jam2 nih..I ok jer mana2..dapat free kan, so keep calm and terima jer...haha

Kebetulan memang org kapir tgh celebrate valentine so dpt paper bag ada gmbar love pinky..huhu..habis semua kedai yg jual jam masuk, finally berkenan kat City Chain. Dilemma nak jam Titus ke jam Seiko. Last2 amek Seiko Chronograph ni..


bling2 ada swarovski
 
Org yang membelanja :)


Friday, February 14, 2014

Appe Teethers

tengah check email, pastu bkak newsletter, tengok dlm tu ada new product plak..comel2 betul teether ni..mama keisha jatuh hati la plak dengan design dia...mcm2 ada..chicken wing, ice ream, nanas, lollipop..nmpk pun mcm chewy jer..
Sekarang ni keisha memang selalu jer main gigit2 bila menyusu...sometimes mmg menjerit bila dia gigit..huhu..
Tak tau la sbb gusi gatal ke ape..sebab bila check gusi dia xde nmpak pape pun..dah belikan dia teether Dr Browns mcm gmbar kat bawah ni, tapi dia xmo gigit pun..dia buat main ketuk2 adala...maybe sbb keras sgt kot teether yg ni..so.. ada alasan beli yg  lain?hee ;p


Berkenan dengan broccoli ni

Lollipop ni pun comel
haishhhhh....masuk wish list lah..

Friday, February 7, 2014

Gelagat Keisha dgn IKEA Duktig toys

masuk dalam anbebe seat and bagi dia main plush toys..
Keisha suka sgt jilat benda yg dia pegang..bagi pegang handphone, sapu tgn, pampers..semua la nk rasa.. Masa tgk website Ikea, ternmpak plush toys ni , mcm best je kalau bg kat Keisha..dia bole gigit gigit, tak keras and nanti dh besar sket boleh la ajar dia kenal sayur and sukakan sayur..jgn jadi mcm papa dia yg tak suka mkn sayur..then ajak papa keisha g ikea..yehuuu..


Barang dalam basket : tomato, garlic, mushroom, salad, carrot, pepper and satu lagi tak tau ape..mcm daun bawang jer..

mula-mula baby tenung jer
 dah mula gembur

 campak basket kat belakang

 papa yg kreatif jadikan basket as topi..papa ckp keisha petani berjaya..haha

 dah mula ketuk-ketuk

 dan seterusnya cam biasa jilat,gigit,masuk mulut...
Sebenarnya ada satu lagi set Duktig fruits, tapi masa tu takde pun kt store.maybe dah abis..yg byk tinggal set Duktig salmon..takmo ah , tak menarik..jumpa set plush toys Latsas..so beli jugak..
Dalam byk2 bende ni, keisha paling suka fish ni..maybe sbb dia pipih n senang pegang and senang masuk 
mulut kot..fish ni dlm set Latsas..(hui..pelik2 ikea bg nama..haha..). Mama keisha amek jugak finger puppet..tapi xtau la bila nk main ngn keisha..huhu..

set Latsas

barang dlm set latsas : ikan, brinjal, cheese, capsicum, pineapple, sweets and sausage??ye kot..

Duktig : RM29.90
Latsas : RM29.90

Monday, February 3, 2014

Baby wearing

Sekarang ni memang dah berjinak2 dengan baby wearing. Before ada baby dulu memang dah berangan if ada baby nak kendong guna 'tools' ni..tapi tak tau la tabiat ni dipanggil baby wearing..haha..bila join group baby wearing mama kat FB, baru tau kaedah sebenar nk baby wearing, do's and dont's, jenis2 n brand SSC yg bagus and mcm2 term lagi yang tak faham2 sampai sekarang..haha..

Mama and Keisha at Bukit Merah Laketown Resort
When a friend introduced to this SSC thingy, terfikir..iskk apesal mahal sgt benda alah ni.haduu..tapi bila dah tau kenapa, now i'm a happy baby wearing mama! :) thank you ilhamah :)  Main reason nk pakai ssc ni pun sbb untuk kemudahan bawak baby from kereta to rumah..esp musim hujan..mana nk pegang bag, mana nk pegang payung..tingga kat apartment mmg camtu la..hubby plak selalu outs station lama2..huhu..

Mula-mula imah bagi pinjam ssc dia Jumpsac, tapi for toddler..meronta2 keisha takmo duduk dlm tu..then pinjam pulak Boba from fazzy, sedap, comfortable tapi my hand cannot reach at the back to fasten the shoulder buckle..memang terhegeh2..by that time keisha dh meronta2 tak selesa..hmm susah jugak sebab kene practise pakai sendiri. PAstu google sana sini..then berkenan dgn ssc Beco Gemini ni..

First attempt baby wearing..jalan2 tepi rumah jer..
Baby Keisha syok tido
Tido lagi..

pinjam boba orang..testing testing..

Now dah tambah collection..rembat Ergobaby original.beli masa Fabulousmom buat sale..hee..reason beli lagi sbb beco gemini mcm dah tak suit ngn keisha..keisha bolat..need bigger frame of ssc..tgk la nanti kalau ergo dh tak sesuai..ingt nk rembat tula toddler plak..(berangan)~~

Entry lain I review plak pasal both carrier ni ek..skang xde mood nk buat review..hee

Sunday, January 12, 2014

Anbebe seat

Dah dpt anbebe seat color hijau.beli kt otakibaby.com. RM169 including delivery. So far mmg membantu..bila masukkan keisha dlm ni then bg toys, sempat la lari g toilet before dia sedar xde org sebelah dia..then bila sidai baju dia nmpk mama dia..dia x nangis :)
Rasanya seat ni from korea sbb tgk box dia tulisan korea tp made in china.material beza sikit dgn bumbo seat.tp mmg comfortable n xde masalah lgsung.puas hati.
Thanks papa for sponsor benda ni.hiks ;) ♡♥♡♥★★☆☆

Friday, January 10, 2014

Wish list for Little Keisha

baru je start awal tahun dah ada wish list..hehe. Hubby said ~ isteri kito ni sek gadget..haha..nk wat cmne, mmg camtu sejak dulu..

so here comes the list.tak byk pun (for starting..hiks)

1. Anbebe set
After reading some review between bumbo seat and anbebe, made up my mind nak amek anbebe because of the generous leg space compre to bumbo..kaki keisha mmg la bambam, harap2 muat. 1 more reason nk bende ni sbb keish jenis yg suka org pegang, bila baringkan dia nangis..susah la nk pergi tandas kejap pun dia dok jerit2 nangis..hope bende ni membantu, bila dia duduk bagi dia main n nampak mama dia and tak nangis. Dah tanya my doctor friend che muzaini, she said its fine to put my 5 months baby in it ..yeay! one more thing anbebe cheaper than bumbo plus ada travel bag jugak. Nak color hijau, kalau dpt baby boy next bole gunakan lagi..

2. Munchkin inflatable bath tub
This one for travel or kalau balik kampung kelantan..it is not keisha, it is my problem.tak pandai mandikan keisha guna getah pipe/ rain shower. Lagipun mmg suka mandikan guna bath tub sebab bole main2 dgn dia..baru je belikan rubber ducks, memula dia tak heran..then 2nd time mandi dah pandai main..so mmg lama laa kami mandi..haha..Last time holiday kat bukit merah laketown resort, hotel dia ada bath tub, tapi plug lubang tu xde so xleh la nk tadah air..terpksa la mandikan keisha kt dlm sinki yg muat2 badan dia jer..susah!

3. Pelampung baby
This one untuk ajar keisha swimming.niat di hati nak ajar swimming since kecik, biarpun mama dia ni swimming cuma suam2 kuku jer..dh ada pelampung donut ni hopefully dpt biasakn dia turun swimming, kesian tiap2 ptg amek angin tepi swimming pool, tengok jer org swimming..


4. High chair
Preparation untuk keish bila dah pandai makan and dah pandai duduk sendiri. dia ni kalau tgk org makan mulut pun sama ternganga jugak..air liur meleleh.aduhai..
dont have any specific brand in mind..still in searching the good and of course economy wise.

5.Avent steamer & blender
Dah lama mengidam steamer and blender ni. Mama Luq ckp worth buy it, lagi laaa hati ni meronta nak satu. Senang nak prepare food utk si kecik mama nih. Flip flop jer,jengg..siap boleh masuk mulut..Next month keisha dah boleh start makan. sempat lagi saving duit utk ni..harga pn tak murah mana..duii duii..





6.Boon Squirt spoon
Ni sudu untuk org yg keje nk senang jer..mudah dan pantas kot..picit2 suap masuk mulut..tapi tak tau la bende ni senang digunakan ke tak..


7. Boba 4G
Yang ni saje2 nak tambah collection SSC. Present SSC mcm tak sesuai je untuk carry toddler....hehehe...


You might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...