Monday, April 21, 2014

Boon Squirt vs Ange Jjayo baby Food Dispenser

Mommies yang baby dia dah nak start makan tak lama lagi sure ada ternampak kan sudu rupa cmni..pastu pening2 mana satu yang ok, nak beli yang mana..saya begitu..sudahnya beli dua-dua, dengan alasan satu akan letak kat bag baby sitter, satu utk kegunaaan kat umah..hiks~ dah lama nak buat review pasal sudu i, tapi takde masa sebab masa sgt beharga spent byk layan baby yg manja..huhi..sampai kotak spec bende ni dah buang sbb menyemak, so x dpt nk bagi specification..just review experience sendiri je la yek..
*pinjam mainan keisha untuk props gambar di sini..

yang bentuk carrot tu Brand Ange Jjayo. Green one is Boon Squirt. 
Sebenarnya banyak lagi dispensing spoon brand lain kat Malaysia ni, tapi boon squirt lagi familiar kot kat sini..


Ange Jjayo
Price: RM 35.91 (NP : 39.90)
Capacity : 90 g
Origin : Korea
Saya beli di : Fabulousmom.com
Personal review : badan lembut sikit compare to Boon squirt. Penutup dia senang nak pasang.



Boon Squirt
Price: RM45
Capacity : 90 ml
Origin : US
Saya beli di : Online seller di FB yang saya takmo recommend kan atas sebab2 tak puas hati dgn mutu perkhidmatan..hoho..
Personal review : Badan keras sikit hence kekadang tertekan kuat untuk keluarkan puree tu and terbanyak la melimpah..huhu..penutup keras, susah nak masukkan kat kepala sudu..

Dua-dua pun BPA free. Tapi pakai kejap je..lebih senang traditional way guna sudu n bowl..sebabnya bila store baby food dlm frezer, dah keras tu susah laplak nk tonyoh dlm sudu ni..pastu nk rendam dlm air panas lagik..tapi if keluar jalan shopping dekat2 cam kat alamanda tu, bole la simpan food dlm ni sbb tak la jauh sgt dari rumah..food x sempat basi..

Thats all :)

2 comments:

  1. hi. penah try letak susu tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi san...tak pernah pulak letak susu..sebab susu liquid kan, nanti mengalir keluar..selalu letak puree jer :)

      Delete

You might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...