Friday, January 10, 2014

Wish list for Little Keisha

baru je start awal tahun dah ada wish list..hehe. Hubby said ~ isteri kito ni sek gadget..haha..nk wat cmne, mmg camtu sejak dulu..

so here comes the list.tak byk pun (for starting..hiks)

1. Anbebe set
After reading some review between bumbo seat and anbebe, made up my mind nak amek anbebe because of the generous leg space compre to bumbo..kaki keisha mmg la bambam, harap2 muat. 1 more reason nk bende ni sbb keish jenis yg suka org pegang, bila baringkan dia nangis..susah la nk pergi tandas kejap pun dia dok jerit2 nangis..hope bende ni membantu, bila dia duduk bagi dia main n nampak mama dia and tak nangis. Dah tanya my doctor friend che muzaini, she said its fine to put my 5 months baby in it ..yeay! one more thing anbebe cheaper than bumbo plus ada travel bag jugak. Nak color hijau, kalau dpt baby boy next bole gunakan lagi..

2. Munchkin inflatable bath tub
This one for travel or kalau balik kampung kelantan..it is not keisha, it is my problem.tak pandai mandikan keisha guna getah pipe/ rain shower. Lagipun mmg suka mandikan guna bath tub sebab bole main2 dgn dia..baru je belikan rubber ducks, memula dia tak heran..then 2nd time mandi dah pandai main..so mmg lama laa kami mandi..haha..Last time holiday kat bukit merah laketown resort, hotel dia ada bath tub, tapi plug lubang tu xde so xleh la nk tadah air..terpksa la mandikan keisha kt dlm sinki yg muat2 badan dia jer..susah!

3. Pelampung baby
This one untuk ajar keisha swimming.niat di hati nak ajar swimming since kecik, biarpun mama dia ni swimming cuma suam2 kuku jer..dh ada pelampung donut ni hopefully dpt biasakn dia turun swimming, kesian tiap2 ptg amek angin tepi swimming pool, tengok jer org swimming..


4. High chair
Preparation untuk keish bila dah pandai makan and dah pandai duduk sendiri. dia ni kalau tgk org makan mulut pun sama ternganga jugak..air liur meleleh.aduhai..
dont have any specific brand in mind..still in searching the good and of course economy wise.

5.Avent steamer & blender
Dah lama mengidam steamer and blender ni. Mama Luq ckp worth buy it, lagi laaa hati ni meronta nak satu. Senang nak prepare food utk si kecik mama nih. Flip flop jer,jengg..siap boleh masuk mulut..Next month keisha dah boleh start makan. sempat lagi saving duit utk ni..harga pn tak murah mana..duii duii..





6.Boon Squirt spoon
Ni sudu untuk org yg keje nk senang jer..mudah dan pantas kot..picit2 suap masuk mulut..tapi tak tau la bende ni senang digunakan ke tak..


7. Boba 4G
Yang ni saje2 nak tambah collection SSC. Present SSC mcm tak sesuai je untuk carry toddler....hehehe...


3 comments:

  1. Avent blender aku dh x guna dh.. nak sewa bole je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko asek nk sewa je dilot..jual aa murah2..

      Delete
  2. Feel free to visit us at littlesafiya.blogspot.com for cheap and affordable baby stuff!!

    ReplyDelete

You might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...